12 Οκτ 2015

Πως θα σταματήσετε την εμφάνιση διαφημίσεων στην πασιέντζα των Windows 10

Windows 10 Solitaire Ads RemovalΤα νέα windows στην νεώτερη έκδοσή τους, την 10 έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και μερικούς μήνες, και η αλήθεια είναι ότι οι συζητήσεις για το νέο περιβάλλον, κυρίως επικεντρώνονται είτε στην όλη αισθητική, είτε στην επανεμφάνιση αν και με νέο πρόσωπο, του Start menu.

Όμως στην καθημερινή χρήση, είναι πάντοτε τα "μικρά" σημεία της αναβάθμισης του λειτουργικού μας συστήματος, που τελικά κάνουν την διαφορά και διαμορφώνουν τις εντυπώσεις.Κάποια από αυτά είναι σίγουρα τα νέα και εξαιρετικά είναι η αλήθεια wallpapers, η offline λειτουργία των χαρτών όπως και η νέα παρουσίαση της  πασιέντζας των windows. Μπορεί αυτό το κλασσικό παιχνίδι που συντροφεύει εδώ και χρόνια τους υπολογιστές μας, να μην ήταν στους σχεδιασμούς της Microsoft ως ένα από τα σημεία που θα τραβούσαν τόσο έντονα την προσοχή των χρηστών του λειτουργικού, όμως παρόλα αυτά οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και μάλλον για τους λάθος λόγους τελικά !

Η νέα έκδοση της πασιέντζας, αν και εξαιρετική και πολύ εμπλουτισμένη, συνοδεύεται από την παρεμβολή διαφημίσεων τις οποίες και ο χρήστης δεν μπορεί να εμποδίσει να παρεμβάλλονται σε τυχαία χρονικά σημεία, παρά μόνον εάν αγοράσει μία εγγραφή στην ίδια την Microsoft. Κάτι που μάλλον κρίνεται υπερβολικό για ένα τόσο απλό και μέχρι χτες αυτονόητης ύπαρξης συνοδευτικού των windows.

Εάν καποιος προσπαθήσει να "πειράξει" τον εσωτερικό μηχανισμό του παιχνιδιού και του συστήματος συνδρομής, σίγουρα θα απογοητευτεί. Ο μόνος τρόπος για να μπλοκαριστούν οι διαφημίσεις, είναι να γνωρίζετε ακριβώς ποιά γραμμή κώδικα και σε ποιό ακριβώς αρχείο του συστήματος θα πρέπει να αλλαχτεί. Και βασικά, αλλάζοντας την DNS address της πασιέντζας, μπορείτε πολύ απλά να επιτύχετε το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων.


Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε:
 1. Το πρώτο βήμα είναι εξαιρετικά απλό. Ανοίγετε το Σημειωματάριο. Προσέξτε μόνον να το ανοίξετε με δικαιώματα διαχειριστή.
 2. Επιλέξτε το μενού "Αρχείο".
 3. Υποθέτωντας ότι η εγκατάσταση του συστήματος είναι στον δίσκο ‘C’, επιλέξτε "Ανοιγμα" και βρείτε την ακόλουθη διαδρομή:
  C:\windows\system32\drivers\etc\hosts
  και ανοίξτε αυτό το hosts αρχείο
 4.  Σιγουρευτείτε ότι θα γράψετε μετά την ήδη τελευταία εγγραφή και στο τέλος και χωρίς να κάνετε καμία άλλη αλλαγή προσθέστε τα παρακάτω:
  127.0.0.1 mobileads.msn.com
 5. Σώστε το αρχείο hosts
 6. Επανεκκινήστε την πασιέντζα.
Πλέον οι διαφημίσεις θα πρέπει να έχουν απενεργοποιηθεί. Θα παρατηρήσετε ακόμα την εμφάνιση των πλαισίων που συνήθως εμφανίζονταν αλλά τουλάχιστον θα έχετε αποφύγει πια τον κίνδυνο του να πατήσετε κατά λάθος πάνω σε κάποια από αυτές σε κάποια στιγμή έντασης του παιχνιδιού.

Το σωστότερο φυσικά, καθώς οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι καθαρά πειραματικές και καθόλου σίγουρο ότι θα έχουν αποτέλεσμα, είναι να αγοράσετε μια συνδρομή  στην Microsoft. Eάν φυσικά είστε πραγματικός λάτρης αυτών των παιχνιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου