2 Αυγ 2014

Ελληνικά στο Magento

 Η πρώτη και πιο βασική ρύθμιση που θα χρειαστεί να κάνουμε στο Magento, όπως και σε όλες τελικά τις πλατφόρμες eshop, είναι το πέρασμα μιας τουλάχιστον ακόμα γλώσσας πέρα από τα καθορισμένα αγγλικά.

Θα δούμε λοιπόν, με την βοήθεια του παρακάτω οδηγού, πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να ενεργοποιήσουμε την ελληνική γλώσσα και για τον κατάλογο αλλά και για την πλευρά της διαχείρισης.Θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

1) Πηγαίνουμε στην κεντρική - αρχική σελίδα της Magento και θα βρούμε στο επάνω μέρος το πεδίο αναζήτησης, όπου θα συμπληρώσουμε την γλώσσα η οποία μας ενδιαφέρει, πχ "greek language" και κλικ στον μεγενθυτικό φακό για να μας φέρει το αποτέλεσμα. Σημειώστε ότι εάν δεν έχετε ήδη, είναι απαραίτητο για την συνέχεια αυτού του οδηγού να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στην Magento και να έχετε συνδεθεί σε αυτόν.

 2) Στα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν, επιλέγουμε το πακέτο που εγκαθιστά την γλώσσα

3) Στην επόμενη σελίδα κλικ στο κουμπί Install και τσεκάρουμε το I agree to the extension license agreement πριν κάνουμε κλικ στο Get Extension Key.

4) Επιλέγουμε το κουμπί Select key το οποίο θα φωτίσει το URL που θα χρειάστεί να αντιγράψουμε

5) Συνδεόμαστε τώρα στην διαχείριση της Magento εγκατάστασής μας και πηγαίνουμε στο μενού  System -> Magento Connect -> Magento Connect Manager.

6) Πιθανότατα θα μας ζητήσει να ξανασυνδεθούμε, χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία ( χρήστη και κωδικό ) που δίνουμε για να μπούμε στην διαχείριση.

7) Στην επόμενη σελίδα, επιλέγουμε τα  Extensions -> Install New Extensions -> Paste extension key to install όπου και επικολλούμε το url που αντιγράψαμε στο βήμα 4. Κλικ στο Install και μετά στο Proceed.8) Η εγκατάσταση θα πρέπει να προχωρήσει ομαλά και θα επιβεβαιωθεί με το μήνυμα “cache cleaned successfully”.

Σε αυτό το σημείο, εάν κλείσουμε τον browser μας, τον ξανανοίξουμε και συνδεθούμε και πάλι στην διαχείριση της εγκατάστασης του Magento, θα παρατηρήσουμε ότι η ελληνική γλώσσα έχει ήδη εφαρμοστεί. Εάν όμως εξακολουθούμε να βλέπουμε αγγλικά, συνεχίζουμε στα παρακάτω βήματα

9) Επιστρέφουμε στην κανονική σελίδα της διαχείρισης και πηγαίνουμε στο μενού System -> Manage Stores.

10) Κλικ στο Create Store view όπου και θα συμπληρώσουμε όλα τα πεδία ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και την γλώσσα που εγκαθιστούμε ( σε αυτήν την περίπτωση τα ελληνικά-greek ). Όταν τελειώσουμε, επιλέγουμε το Save Store View

11) Πηγαίνουμε στο μενού System -> Configuration όπου από το Current Configuration Scope αριστερά επιλέγουμε τα ελληνικά

12) Στο μενού General -> Locale Options -> Locale επιλέγουμε τα εληνικά και αμέσως μετά το Save Config

13) Στο μενού και πάλι, επιλέγουμε το System -> Design και στα δεξιά κλικ στο Add Design Change. Στο General Settings ( Γενικές ρυθμίσεις ) επιλέγουμε και πάλι τα ελληνικά για το Score και το τρέχων θέμα μας για το Custom Design. 

Αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις μας με κλικ στο Save.


 Σε αυτήν την φάση, εάν ανοίξουμε τον κατάλογο του βασισμένου στην εγκατάσταση του Magento eshop μας θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε την ελληνική γλώσσα στο σχετικό πλαίσιο.

***

Σε περίπτωση που το πρότυπο ( template ) μας έχει προσαρμοσμένα μπλοκ, θα χρειαστεί να τα ξαναδημιουργήσουμε για την νέα γλώσσα που εγκαταστήσαμε. Θα πάμε λοιπόν στο μενού της διαχείρισης CMS -> Static Blocks -> Add New Block και θα ξαναδημιουργήσουμε όλα τα υπάρχοντα προσαρμοσμένα μας τμήματα όπως πχ τις συνδέσεις του υποσέλιδου ( footer ) και όλα τα ιδιαίτερα που περιέχει το θέμα που χρησιμοποιούμε. Ο κώδικας θα πρέπει να αλλάξει χειροκίνητα, με τις αλλαγές να βασίζονται στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των άλλων γλωσσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου