17 Αυγ 2014

4 απλοί τρόποι ασφάλειας του χώρου σας


Πολλοί ξεκινούμε να ασφαλίσουμε από παραβιάσεις, το σπίτι μας, είτε πρόκειται για μονοκατοικία είτε για διαμέρισμα, σκεπτόμενοι πολύπλοκες και κυρίως ακριβές λύσεις συναγερμού.

Η αλήθεια όμως είναι, πως όσο αποτελεσματικό κι  αν είναι ένα καλό κι αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας, υπάρχουν παόλα αυτά και μερικοί άλλοι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν με πολύ καλά αποτελέσματα.
1.  Ένας σκύλος
Ακούγεται σαν στερεότυπο όμως η αλήθεια είναι προφανής. Ένας σκύλος, ακόμα κι ένας
μικρόσωμος, μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά απροτρεπτικά στις περιπτώσεις προσπάθειας παραβίασης του χώρου μας, καθώς η φασαρία που παράγει το γαύγισμα του είναι εξαιρετικά μεγάλη, ενώ παράλληλα υπάρχει πάντα η δυνατότητα ειδικής εκπαίδευσ
ης στην ακινητοποίηση του εισβολέα, στην περίπτωση που το σκυλί είναι μεγαλόσωμο.2.  Κάμερα ασφαλείας
Με την τεχνολογία να βελτιώνεται συνεχώς, οι κάμερες ασφαλείας και ιδίως οι ασύρματες είναι ολοένα και πιο εύκολες στην εγκατάσταση και τη χρήση τους, εενώ ταυτόχρονα οι λύσεις αυτού του τύπου είναι και εξαρετικά οικονομικές. Σε συνδυασμό μάλιστα με συνθήκες επαρκούς φωτισμού, πχ  ένας μικρός προβολέας  με αισθητήρα κίνησης, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, ειδικά στον αποτρεπτικό τομέα.
Στο Απλό σύστημα επίβλεψης χώρου είδαμε πως εύκολα και με λίγα χρήματα μπορούμε να επιτηρήσουμε ένα χώρο ή μια περιοχή περιμετρικά του σπιτιού μας, ενώ επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις απλές web usb κάμερες του υπολογιστή μας, που συνδεδεμένες σε ένα παλιό desktop ή laptop και με τη χρήση του κατάλληλου software, μπορούν να λειτουργήσουν ως πλήρες σύστημα συναγερμού.

3  Ασφάλιση των κεντρικών εισόδων

Ο πιο προφανής τρόπος εισόδου ακόμα και για έναν εισβολέα, είναι η εξώπορτα. Είτε πρόκειται για την είσοδο του κτιρίου, για την κεντρική πόρτα του διαμερίσματος ή για την πόρτα της ταράτσας. Αυτές λοιπόν οι πόρτες θα πρέπει να είναι καλύτερα προφυλαγμένες.  Η χρήση διπλών κλειδαριών, οι επιπλέον μπάρες ασφαλείας αλλά και οι καλής ποιότητας ατσάλινες πόρτες είναι απαραίτητη. 

4.  Σύστημα συναγερμού
Τα συστήματα ασφαλείας συχνά μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να ειδοποιήσουν εσάς και τους γείτονες για μια εισβολή. Μπορεί να συνδεθούν με μια ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας, την αστυνομία ή και την πυροσβεστική. Και φυσικά ανάλογα με το μέγεθος του χώρου σας αλλά και το επίπεδο προστασίας, εξαρτάται και το κόστος απόκτησης και χρήσης τους. Όμως ακόμα κι ένα απλό κι οικονομικό σύστημα συναγερμού που θα παρακολουθεί  τις εισόδους και τα παράθυρα του σπιτιού σας, σίγουρα έχει μεγάλη αποτρεπτική αξία.

Οι συσκευές οικιακής ασφάλειας είναι πολλές και εύκολες στην χρήση πλέον. Κανένα σπίτι όμως δεν θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένο και σίγουρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου