1 Ιουλ 2014

Εγκατάσταση Magento στον υπολογιστή σας

Μία από τις καλύτερες πλατφόρμες ανάπτυξης online καταστημάτων, από τις πιο πλήρεις, πλούσια σε δυνατότητες αλλά και δημοφιλής κυρίως στο κομμάτι των μεγάλων εμπορικών εταιρειών είναι η Magento. Αναπτύσσεται  και αυτή ως ανοιχτού κώδικα ανάπτυξης, από μία θυγατρική εταιρεία του ebay και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Enterprize και την Community η οποία και είναι δωρεάν για χρήση και υποστηρίζεται από την κοινότητα των χρηστών. Έρχεται βέβαια και σε μια τρίτη έκδοση την Magento Go, που δεν χρειάζεται εγκατάσταση και απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις που έχουν και λιγότερες απαιτήσεις.


Δεν έχει την φήμη ίσως της πιο εύκολης διαχείρισης και ανάπτυξης και οπωσδήποτε χρειάζονται προχωρημένες γνώσεις προγραμματισμού και διαχείρισης, αλλά δεν παύει να είναι και μία από τις πιο ποιοτικές λύσεις.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε την Community έκδοση, τοπικά στον υπολογιστή μας, με την χρήση του Xampp και όπως είδαμε στο Ένα eshop στον υπολογιστή σας - Μέρος 1

1) Λήψη των αρχείων εγκατάστασης του Magento
Επισκεπτόμαστε την σελίδα download  της ανοιχτού κώδικα έκδοσης και επιλέγουμε την λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης για κατέβασμα στον υπολογιστή μας. Σημειώστε όμως ότι απαραίτητα πριν αυτή να είναι διαθέσιμη, θα μας ζητηθεί να εγγραφούμε στην ίδια την Magento.


2) Δημιουργία βάσης δεδομένων
Με την προυπόθεση ότι έχουμε ήδη εγκαταστήσει και ρυθμίσει το Xampp στο pc μας, πηγαίνουμε στο /xampp/htdocs και δημιουργούμε έναν νέο φάκελλο με το όνομα develop2. Εδώ αποσυμπιέζουμε τα αρχεία εγκατάστασης του Magento.

 Στη συνέχεια, ανοίγουμε το Control panel του Xampp, και αφού φορτώσουν ο Apache server και η MySQL, εοιλέγουμε το κουμπί Admin της MySQL, και βρισκόμαστε στην σελίδα της phpAdmin όπου και θα δημιουργήσουμε μία νέα βάση δεδομένων για την χρήση του Magento.

Ακολουθούμε τα ίδια βήματα που είδαμε στο Ένα eshop στον υπολογιστή σας - Μέρος 2  ( βήματα 5 έως και 7) και η βάση μας είναι έτοιμη.

Προτείνονται οι παρακάτω ρυθμίσεις για την βάση δεδομένων:

Όνομα βάσης δεδομένων: magento_db
Χρήστης: devmagento
Φιλοξενητής: Τοπικό ( localhost )
Κωδικός πρόσβασης:  12345678
Γενικά δικαιώματα: Τσεκ στο Επιλογή όλων

3) Εγκατάσταση Magento
Στον browser που χρησιμοποιούμε, δίνουμε την διεύθυνση develop2/store και βλέπουμε την πρώτη σελίδα της εγκατάστασης. Αφού διαβάσουμε τους Όρους χρήσης, τσεκάρουμε το "I agrre" και επιλέγουμε το κουμπί Continue

4) Βασικές ρυθμίσεις
Η επόμενη σελίδα που εμφανίζεται, μας ζητά να δώσουμε κάποιες βασικές ρυθμίσεις. Προτείνονται :

Locale: Ελληνικά
Time Zone: E.Europe Standard Time ( Europe/Minsk )
Default Currency: Ευρώ

Επιλέγουμε Continue

5) Ρυθμίσεις
Στο κομμάτι της Database Connection, δίνουμε τα εξής:

Database type: ως έχει
Host: ως έχει
User name: devmagento
User password: 12345678
Tables prefix: το αφήνουμε κενό

Στο κομμάτι Web Access Options, δίνουμε τα εξής:

Base URL: ως έχει
Admin Path: ως έχει

Τσεκάρουμε το Enable Charts και αφήνουμε τα υπόλοιπα ως έχουν. Στο τελευταίο σημείο, αφήνουμε ως έχει την επιλογή File System

Επιλέγουμε Continue

6) Δημιουργία του λογαριασμού για τον Διαχειριστή του eshop
Στα πεδία First name, Last name και Email address, δίνετε τα στοιχεία σας ή ότι άλλο θέλετε. Συμπληρώνετε επίσης τα υπόλοιπα πεδία, User name και password ( θα πρέπει να περιέχει πάνω από 8 χαρακτήρες, με γράμματα και αριθμούς μαζί )  όπως θέλετε και αφήνετε κενό το πεδίο Encryption key.

Επιλέγουμε Continue

7) Ολοκλήρωση εγκατάστασης
Στην τελευταία σελίδα, αν θέλετε απαντάτε στην έρευνα που θα εμφανίσει η Magento και καλό είναι να σημειώσετε το Encryption key που θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος.

Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου