30 Ιουν 2014

Προσθήκη ελληνικών στο Oscommerce

Η πλατφόρμα δημιουργίας και λειτουργίας του oscommerce, σε όλες τις εκδόσεις του, όπως και στην πιο πρόσφατη την 2.3.4, είναι εξαιρετικά φιλική και καθιστά πανεύκολη την εισαγωγή και χρήση οποιασδήποτε γλώσσας, πέρα των τυπικών αγγλικών, τόσο στο κομμάτι της Διαχείρισης όσο και στην πλευρά του καταλόγου. Της βιτρίνας δηλαδή που θα είναι ορατή στον πελάτη, για να βλέπει τον κατάλογο των προσφερόμενων προιόντων και υπηρεσιών, όπως και για να κάνει τις αγορές του.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα ελληνικά, αν και οι κατά καιρούς προσφερόμενες δωρεάν μεταφράσεις δεν είναι ακριβώς πλήρεις και σίγουρα χρειάζονται και ένα καλό "χτένισμα", έτσι ώστε να μπορούν να δώσουν μία επαγγελματική εμφάνιση στην σελίδα σας.


Μπορείτε να βρείτε την πιο πρόσφατη προσθήκη για την ελληνική γλώσσα εδώ, η οποία αν και είναι για την έκδοση 2.3.1 και σίγουρα χρειάζεται βελτίωση, κυρίως στο κομμάτι της Διαχείρισης του καταστήματος, θα την προσθέσει στο oscommerce.

Για την εγκατάσταση, τα πράγματα είναι απλά. Στη συνέχεια θα δείτε πως θα προσθέσετε τα ελληνικά, αλλά και με ακριβώς παρόμοιο τρόπο, οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιθυμείτε να "τρέχει" το κατάστημά σας, στην τοπική εγκατάσταση που κάναμε για το oscommerce στον υπολογιστή μας, με την βοήθεια του Xampp.

Ακολουθώντας λοιπόν τα βήματα που είδαμε στο Ένα eshop στον υπολογιστή σας - Μέρος 1 και ιδίως στο Ένα eshop στον υπολογιστή σας - Μέρος 2 όπου είδαμε την εγκατάσταση του oscommerce, αφού κατεβάσουμε το πακέτο της γλώσσας στον υπολογιστή μας, θα αποσυμπιέσουμε τα περιεχόμενα του στους αντίστοιχους φακέλλους.

Α) Κατάλογος
Για το τμήμα του καταλόγου, της βιτρίνας ή του ορατού για τον πελάτη δηλαδή, το αρχείο greek.php και ο φάκελλος greek, θα πρέπει να αποσυμπιεστούν στην διαδρομή:

develop1/includes/languages/

 όπου develop1 είναι ο βασικός φάκελλος εγκατάστασης του oscommerce.


Β) Διαχείριση
Για το κομμάτι της διαχείρισης, με παρόμοιο τρόπο, θα αντιγραφούν το αρχείο greek.php όπως και ο φάκελλος greek, που θα βρείτε στο αρχείο που κατεβάσατε, μέσα στον φάκελλο admin. Αυτά θα πρέπει να αποσυμπιεστούν στην ακόλουθη διαδρομή της εγκατάστασής μας:

develop1/diaxeirish/includew/languages/

 όπου develop1 είναι ο βασικός φάκελλος εγκατάστασης του oscommerce και diaxeirish ο φάκελλος της διαχείρισης, όπως την μετονομάσαμε στο Ένα eshop στον υπολογιστή σας - Μέρος 2

Θα μεταβούμε τώρα στην διαχείριση του καταστήματός μας - αφού φυσικά έχουμε εκκινήσει τον Apache και την MySQL από το control panel του xampp - θα δώσουμε το όνομα και τον κωδικό μας και θα συνδεθούμε σε αυτήν.

Θα παρατηρήσετε, ότι το περιβάλλον είναι στα αγγλικά. Θα πρέπει λοιπόν να πάμε στο μενού που βρίσκεται στα αριστερά μας, το Localization, και να επιλέξουμε το Languages όπου θα δούμε ότι είναι εγκατεστημένη μόνον η αγγλική γλώσσα.

Δεν μένει παρά να επιλέξουμε το κουμπί +New Language και στο πλαίσιο που θα ανοίξει, να συμπληρώσουμε κατά σειρά τα εξής:

Name: greek
Code:  gr
Image:  icon.gif ( το αφήνουμε ως έχει ήδη συμπληρωθεί )
Directory:  greek
Sort order: 1

και επίσης τσεκάρουμε και το κουτάκι "Set as default" αν θέλουμε η σελίδα μας να ανοίγει πάντα στα ελληνικά και επιλέγουμε το κουμπί Save

Και η ελληνική γλώσσα έχει εγκατασταθεί με επιτυχία !!

Καλό είναι όμως, να κάνετε άλλο ένα βήμα, επιλέγοντας την αγγλική γλώσσα αυτή τη φορά, το κουμπί Edit, και να αλλάξετε την τελευταία ρύθμιση, την "Sort order" σε 2. Επιλογή του πλήκτρου Save και θα παρατηρήσετε, ότι επιλέγοντας ένα οποιοδήποτε μενού στο αριστερό κάθετο τμήμα, επάνω δεξιά της σελίδας και κάτω από εκεί που γράφει  "Logged in as..." έχει προστεθεί ένα μικρό μενού, όπου μπορείτε να επιλέξετε πλέον την γλώσσα ( ελληνικά ή αγγλικά ) που θέλετε να εμφανίζεται το περιβάλλον της διαχείρισης.

Αντίστοιχα και στο κομμάτι του καταλόγου, ο πελάτης ή ο επισκέπτης/ χρήστης του καταστήματός σας, πλέον θα έχει και αυτός, την επιλογή γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου