23 Ιουν 2014

Μετατρέψτε τους παλιούς σκληρούς δίσκους σε usb εξωτερικούς

adapterΜε την εμφάνιση των δίσκων sata, οι παλαιότερου format δίσκοι ide που δεν υπάρχουν πια στο εμπόριο, κατέληξαν παρωχημένοι. Δεν είναι όμως σε καμιά περίπτωση άχρηστοι και παρόλο που σε μία αναβάθμιση του συστήματος μας, δεν θα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν στο νέο, αφού όλες οι σύγχρονες μητρικές δεν έχουν πάνω από μία ide διαθέσιμη που συνήθως καταλαμβάνεται από κάποια οπτική συσκευή (dvd, cd ).

Για κάποιον λοιπόν που έχει πολλούς τέτοιους δίσκους και θα ήθελε να δει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτούς για να τα μεταφέρει σε κάποιον νέο ή για όποιον θα ήθελε να συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί χωρίς να καταφύγει στην ακριβότερη λύση της εξωτερικής θήκης που θα πιάνει και χώρο στο γραφείο του, υπάρχει η λύση του μετατροπέα ide to usb.


 
Με μόλις 2€ έναντι των πάνω από 15€ που μου ζητούσαν στην Ελλάδα, αγόρασα τον εν λόγω αντάπτορα, ανέγνωσα τους τρεις 3,5" ide που μου είχαν ξεμείνει από παλαιότερα pc και που αντιστοιχούν σε περίπου 1 Τb χωρητικότητα, και είπα να τους κάνω ένα και να τους χρησιμοποιώ για δεύτερο αντίγραφο του τακτικού εβδομαδιαίου backup των αρχείων της δουλειάς. Μιας και ποτέ ένα παραπάνω backup δενέβλαψε κανένα ή η δικαίωση του υποχόνδριου !

 
Αφού λοιπόν τους ένωσα και πήραν την θέση τους σς ένα ράφι του γραφείου, αξιοποίησα έκτοτε τον πολύ χρήσιμο αντάπτορα και για την χρήση ενός παλιού αλλά πλήρως λειτουργικού 2,5" των 80gb που βρέθηκε από ένα laptop φίλου, αλλά και για κάποιους sata που ήθελα να πάρω τα αρχεία τους πριν τους αλλάξω σύστημα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου