14 Ιουν 2014

Κρυψώνα πόρτας !

Δύσκολοι καιροί, θα μου πείτε και πότε δεν είναι δύσκολοι αλλά ας το παραβλέψουμε, και πάντοτε είναι χρήσιμη μία μικρή έστω κρυψώνα, ειδικά εάν δεν υπάρχει ένα έστω υποτυπώδες χρηματοκιβώτιο.

Εφαρμόζοντας λοιπόν την κινέζικη παροιμία που λέει ότι "η πιο ασφαλής πόρτα, είναι η .... ξεκλείδωτη", μπορούμε με ελάχιστο κόπο και με μηδενικό ουσιαστικά κόστος, να ασφαλίσουμε μικροαντικείμενα ή και χρήματα, από κλέφτες ή εστω από αδιάκριτους συγκάτοικους ή και μέλη της οικογένειας μας.

Θα χρησιμοποιήσουμε μία ... πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου μας ενώ θα χρειαστούμε ένα ηλεκτρικό δράπανο, ένα τρυπάνι ξύλου πλακέ, έναν κύλινδρο από μια παλιά πλαστική συσκευασία φαρμάκων, καραμέλλων ή παρόμοια, με την προυπόθεση να έχει μεταλλικό καπάκι και ένα μικρό μαγνήτη.


Στο παράδειγμα που σας δίνουμε, θα χρησιμοποιήσουμε μία παλιά πάντα μεταλλική θήκη πούρου, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα παλαιό σωληνάριο από φάρμακα ή βιταμίνες, αρκεί το πώμα του να βιδώνει και να μπορεί να ανασυρθεί από την θέση του


 Αφού λοιπόν επιλέξουμε την πόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε για την μικρή κρυψώνα μας, με το δράπανο στο οπίο έχουμε εφαρμόσει το κατάλληλο μέγεθος πλακέ τρυπανιού ξύλου, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά μικρότερο από το πάχος της πόρτας αλλά και ταυτόχρονα κατάλληλο κι αντίστοιχου μεγέθους με τον κύλινδρο που θα χρησιμοποιήσουμε, ανοίγουμε την τρύπα στο επάνω μέρος της ανοιχτής πόρτας αργά και σταθερά και χωρίς να βιαζόμαστε για να μην προκαλέσουμε ζημιά στην ίδια την πόρτα.
Και τελειώσαμε !!Το μόνο που μένει είναι να εφαρμόσουμε τον κύλινδρο μας, ο οποίος πια θα είναι αναπόσπαστο μέρος της πόρτας μας και το μόνο που θα χρειαζόμαστε για να τον ανασύρουμε από την θέση του, θα είναι ένας μικρός μαγνήτης !Και φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε όσες τέτοιες μίνι-κρυψώνες θέλετε, αρκεί να υπάρχουν αρκετές πόρτες
; )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου