22 Ιουν 2014

Απλό σύστημα επίβλεψης χώρου

Θυμάμαι κάτι αμερικάνικες ταινίες της δεκαετίας του '80, όπου όλοι μεγαλέμποροι χρυσού και διαμαντιών, αλλά και επικίνδυνοι εγκληματίες ναρκωτικών και άλλων εδώδιμων αποικιακών ειδών, είχαν απαραίτητα στην εξώπορτά τους κάμερες για να παρακολουθούν την εξώπορτα, τα παράθυρα και άλλους χώρους. Πανάκριβα συστήματα τότε, αιχμή της τεχνολογίας και σίγουρα πρωτοποριακά για την εποχή.

Τριάντα χρόνια μετά, στην σημερινή εποχή, όλα αυτά είναι οπωσδήποτε φθηνότερα, εξαιρετικά απλά στην χρήση όπως και πολύ καλής ποιότητας. Ταυτόχρονα οι ανάγκες επίβλεψης κάποιου χώρου, είτε στο κατάστημά μας, το γραφείο, την αποθήκη ή του σπιτιού, έχουν δυστηχώς αυξηθεί, καθιστώντας την χρήση τέτοιων συστημάτων πολλές φορές απαραίτητη για τον καθένα.

Ας δούμε λοιπόν, πως μπορείτε, με κόστος μικρότερο των 40€ να συνθέσετε ένα εξαιρετικά απλό τέτοιο σύστημα για να έχετε πάντα εικόνα ενός χώρου που σας ενδιαφέρει.


Με μία μικρή αναζήτηση στο ebay με τον όρο "cctv camera outdoor", θα βρούμε πολύ εύκολα διαφόρων ειδών καμερών, είτε ενσύρματων είτε ασύρματων. Θα πρότεινα μάλιστα την οπωσδήποτε αναζήτηση με τον όρο outdoor, μιας και η κάμερα που θα προμηθευτούμε θα είναι αδιάβροχη, ικανή για εξωτερική χρή
ση και λίγο καλύτερης ποιότητας κατασκευής. Οι τιμές για μία ενσύρματη ξεκινούν από τα 16€.

Θα βρείτε βέβαια, αναζητώντας και πάλι στο ebay "wireless cctv camera" και σετ ασύρματων λύσεων, με τιμές από 16€, στα 1,2 ή στα 2,4ghz που θα απλοποιήσουν ακόμα περισσότερο την εγκατάστασή σας, οι οποίες όμως θα έχουν χειρότερης ποιότητας κάμερα ενώ μπορεί να δεχτούν παρεμβολές από άλλες συσκευές που θα υπάρχουν στον χώρο, όπως ασύρματα τηλέφωνα, μόντεμ κτλ, περιορίζοντας κατά πολύ την διαφημιζόμενη εμβέλεια των 30μ σε εσωτερικό χώρο με εμπόδια.Eάν δεν έχετε διαθέσιμη ή δεν θέλετε να βγάλετε την εικόνα σε κάποια τηλεόραση απευθείας ή μέσω μετατροπέα σε ένα παλιό μόνιτορ υπολογιστή, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς ενός επίσης φθηνού και μικρού μόνιτορ αυτοκινήτου, στο οποίο και θα συνδεθεί η κάμερα.


Δείτε ένα παράδειγμα εγκατάστασης για χρήση επίβλεψης εξώπορτας με συνολικό κόστος 34€ που σε ελληνικά καταστήματα ξεπερνά τα 100€.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου